Vil du gerne blogge om gør-det-selv? Sådan kommer du i gang

Er du en gør-det-selv enthusiast, som gerne vil leve af denne passion? Har du en stor glæde ved at dele din viden og interesser med andre? Har du lyst til at træde ind i et online fællesskab, hvor du kan lære af andre, såvel som at de kan lære af dig? I så fald har du de bedste forudsætninger for at starte en blog og få en platform omkring alt, hvad der vedrører gør-det-selv.

Det første, du behøver, er selvfølgelig passionen for emnet. Uden dette, ville du ikke have grundlag for at skrive originalt indhold, som vil få folk til at interessere dig for din blog. Hvis du har en passion og en specialiseret viden om noget, er du allerede halvvejs. Faktisk er du måske endda mere end halvvejs, da selve tilegnelsen af den nødvendige viden er den motor, som vil drive værket fremover. Det næste, du behøver, er dermed at opbygge den nødvendige platform, hvorfra du kan formidle din viden. Vi giver en kort opsummering af hvordan.

Start en blog om din passion

Det første skridt er at opstarte en blog. Hertil er der mange forskellige blog-sites, herunder WordPress og andre. Det kan være en god idé at lave en hurtig søgning på, hvilke der fungerer bedst i dag, da dette er et dynamisk felt, hvor meget er omskifteligt. På forunderlig vis må du også overveje, hvor meget gør-det-selv, som din gør-det-selv blog skal være.

Med det mener vi, at der findes blog-sites, hvor du kan arbejde i forskellige skabeloner og dermed blive fri for at gøre alting selv helt fra bunden. Dette er en stor hjælp til at komme i gang hurtigere. Det kan være demotiverende, hvis det er for op ad bakke at komme igennem selv de første trin. Derfor tilbyder mange blog-sites en lang række værktøjer, som gør det lettere at komme i gang. 

Formidling og sprog

Når din blog er kommet online, handler det om formidling. Et er at have den nødvendige viden. Andet er at formidle denne viden, så den kan være tilgængelig for andre mennesker. På dette trin bliver det nødvendigt for dig at overveje, hvem dit publikum egentlig er. Hvis du gerne vil formidle højt specialiseret viden, så vil din blog måske henvende sig til en smallere skare af mennesker.

Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Selvom publikummet er smallere, så vil du være ude for mindre konkurrence, da der selvsagt findes flere blogs, der henvender sig til det bredere publikum. Hvis dit sigte er bredere, så vil du skulle kommunikere i et andet sprog. Det vigtigste er, at dit sprog er konsekvent, så dit publikum ved, hvad de kan forvente.

Når det gælder sprog, er det også vigtigt at overveje, om du gerne vil kommunikere i et mere personligt sprog eller i et professionelt sprog. Det personlige sprog kan komme i øjenhøjde med læserne, hvilket kan skabe identifikation. Det professionelle sprog har derimod en anden autoritet, hvis den viden, man formidler, også kan bakke det op. Valget af sprog kommer i høj grad til at påvirke de læsere, som besøger siden - og dem, der vil vende tilbage senere.

Nå ud til publikum

Når bloggen er online, så kommer spørgsmålet om, hvordan man når ud til folk. De fleste mennesker finder i dag deres viden online gennem søgemaskiner. Derfor er det en rigtig god ide at få din blog til at komme højere op i folks resultater, når de søger.

Hvis først din blog har fået interesse blandt andre entusiaster, vil budskabet om din blog langsomt begynde at sprede sig fra person til person. Du vil her begynde at opleve det, som man kalder organisk vækst. I første omgang er du dog nødt til at sikre, at folk har mulighed for at finde din blog, hvilket typisk sker gennem søgemaskinerne.

Det kan være overvældende at finde ud af, hvordan man kan komme højere op i resultaterne på søgemaskinerne. Heldigvis kan du få et kursus hvor man lærer om SEO. Dette vil hjælpe dig til at forstå mekanismerne og forudsætningerne for at skabe en blog, der når ud til folk. SEO er det, som gør din blog mere populær på søgemaskinerne. Dette felt er i særdeleshed meget dynamisk og i stor forandring hele tiden.

Derfor er det godt at opsøge en ekspert på området, der kan hjælpe med at skabe bedre resultater. Du vil jo højst sandsynligt helst fokusere på din passion og ikke sidde og bruge flere dage eller uger på at lære om SEO. Et kursus om SEO kan derfor gøre processen lettere, da du vil blive oplært af en ekspert, som har den nyeste viden på området.

Deltag i fællesskaber

Internettet består af forbindelser, netværk, fællesskaber og vidensdeling. En god måde at få viden om din blog er dermed også at deltage i andre fora, Facebook-grupper, YouTube-kommentarfelter eller andet. Hvis du laver åbenlys reklame, vil det have en negativ effekt, der kan få folk til at vende sig væk. Hvis du derimod deltager i aktiv vidensdeling på andre platforme, vil folk gradvist få interesse for dig. Dette vil også smitte positivt af på din blog.

Derfor kan man sige, at jo mere generøs du er med din viden, jo mere vil din egen blog også få gavn af det. Det gælder her om også at dele sin viden ud på andre platforme. Dette skaber netværk og forbindelser med folk, der nu får et kendskab til din person. Dette er første skridt til, at de senere også ville kunne finde interesse for netop din blog. At prøve at holde alt sit indhold eksklusivt til sin egen blog er dermed knapt så effektivt som at dele ud blandt andre. 

Med disse trin vil du hurtigt komme i gang med din gør-det-selv blog - det handler bare om at tage det første skridt.

Menu
Top